Известие

Collapse
No announcement yet.

156: 1.8ts VS 2.0ts кой е по-добър според вас?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от SandoOne Покажи съобщение
    Незнам някоя двойка да мине с 90 литра 1300 км на дълго надали под 7 ще го свали разхода отделно подръжката е по-евтина и 2.0 Сейлспеед може да се каже че като вървеж е много по-зле от 1.8
    Само внимавай да не се окаже че 2,0 селеспиид е по бърза дори от 2,0 с ръчно превключване. Не се изказвай неподготвен моля ти се.

Мда 2.0 върви повече и гори по-малко хехе ама че забавно, както и да е аз тука като чета и гледам през седмица родила някоя двойка..тва значи не е за мен, аз обичам да седи в лютеницата и за 50к км проблем не съм имал да чукна на дърво . Хайде със здраве колеги и всеки да си се радва на неговото
    Така е гледана за да роди- някой я е направил "трудна" значи.))
    Last edited by fiore; d.m.y г., 10:12.
    Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
    sprint tropheo
    155/1.8
    156/2.0 Selespeed

Comment

Първоначално публикувано от fiore Покажи съобщение
      Само внимавай да не се окаже че 2,0 селеспиид е по бърза дори от 2,0 с ръчно превключване. Не се изказвай неподготвен моля ти се.
      Е тва няма как да се окаже
      0888 232 484 - Бобо Extreme Service
      sigpic
      Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
      Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от JACCOMO Покажи съобщение
        ..Тъй че може и 2,0 да е по готиния мотор ама на мене моята си мио харесва
        Аз мисля, че това мнение напълно обезсмисля цялата тази тема, защото е съвсем нормално всеки да си е доволен и да харесва колата си. И то е съвсем естествено, защото ако всичко беше еднозначно, то в света щеше да се произвежда само една марка и еднин модел кола.
        А за въпросното "раждане", искам да добавя, че не са ни виновни тъй наречените "свинспаркове", а задкормилните устройства, които не са експлоатирали правилно автомобила и не са го поддържали добре. Всички знаем каква скраб се кара у нас.
        Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
        Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
        Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
        Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

... кво да говориме 2 ката под 8 зимата на дълго незнам дали ще падне ..
          Ама ти сериозно ли го мислиш тва....? , аз как според теб до тук имам 9.7 среден разход като половината ми каране е в София, където хачра според деня ми е от 11-12.. до към 20/100 в някои извратени ситуации
          Last edited by Gh0stRider; d.m.y г., 15:08.
          147 2.0 Selespeed 51%Sofia Driving
          Stilo 1.6 - ex 75%Sofia Driving
          156 2.4 JTD - ex

Comment

Коелги,истината за бензинов мотор ако махна "Боговете" 2.5 и 3.2 ГТА е 2.0,поне за мен(не щото карам такава ) Харчи но върви Ето и инфото за 3-те мотора като самите хора казват какво е при 1.6,1.8 и 2.0 !.... --->

...... " Единствено 1.6 литровия мотор със 120 к.с. не е съвсем в състояние да задоволи спортните потребности на алфистите. В ниския диапазон на оборотите моторът е доста ограничен, което в комбинация с дългите предавки е причина за не особено добър темперамент, какъвто клиентите на марката очакват. Две дузини конски сили повече превръщат 1.8 литровия агрегат в най-добрия избор за феновете на 156 с по-малки финансови възможности. Истинското удоволствие, обаче започва от 2.0 литра нагоре. "

Това е от : http://test-drive.automedia.bg/view/14.html
            CITROEN SAXO 1.4 VTS-EX...Peugeot 206 1.4 Lx- EX...Fiat Punto Sporting 1.2 16V- EX...Chysler Neon 2.0 lx- EX...Hyundai Sonata 2.0 Auto- EX...Rover 25 1.6 16V- EX...ALFA ROMEO 156 2.0 TS- EX

Comment

И двата са трошляци... 2,5 или 3,2 ако сте такива бензинови фенове, вече няма и акциз
              Giulietta 1,6 JTDm 2013
              156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

90 - 100 съм карал аз с 5 човека в колата = 90л-1300км аз ви казвам нема да се лъжеме за лятно време говорим
                Незнам някоя двойка да мине с 90 литра 1300 км на дълго надали под 7 ще го свали разхода отделно подръжката е по-евтина и 2.0 Сейлспеед може да се каже че като вървеж е много по-зле от 1.8
                Колега,с моито "бебче" ходих до София,засякох си разхода-8л на 100 (2 човека и препълнена задна седалка и багажник с багаж) което ако го смятаме е 64л за 800км,което ме кара да си мисля че за 1200 ще ми трябват 96л,а за 1300км 104л-не е толкова далеч от твоя разход-ДА повече е,но не е убийствена разликата.Просто искам да кажа че за да си си взел алфа не е било защото е харчела 90л на 1300,а щото е красива,бърза ...абе Алфа!Разлика има между 1.8 и 2.0 и го знаеш,то е във вървенето,има и между 2.5 и 3.2....в крайна сметка колкото по бързо,толкова по-добре ....

---------- Post added at 15:24 ---------- Previous post was at 15:23 ----------

Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщение
                И двата са трошляци... 2,5 или 3,2 ако сте такива бензинови фенове, вече няма и акциз

Дааа бе трошлаци.... еее не е 1.9 джтд 2003 година с новия салон,ма стааат пак
                CITROEN SAXO 1.4 VTS-EX...Peugeot 206 1.4 Lx- EX...Fiat Punto Sporting 1.2 16V- EX...Chysler Neon 2.0 lx- EX...Hyundai Sonata 2.0 Auto- EX...Rover 25 1.6 16V- EX...ALFA ROMEO 156 2.0 TS- EX

Comment

Напротив изобщо не са трошляци като се поддържа мотора както трябва няма никви проблеми.
                  Alfa romeo GTVex
                  Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
                  Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
                  Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

Първоначално публикувано от dilian alfa gtv Покажи съобщение
                    Напротив изобщо не са трошляци като се поддържа мотора както трябва няма никви проблеми.
                    ааа така колега

Comment

Ще споделя че ГТВ -то съм навъртял 80х км без да ми създаде никакви проблеми поддържам колата в рамките на нормалното (консумативи) и това е.няма нито клатене на обороти нито каквито и да е проблеми по мотора и съм доволен като разход и вървеж за 1.8
                      Alfa romeo GTVex
                      Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
                      Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
                      Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

Първоначално публикувано от dilian alfa gtv Покажи съобщение
                        Ще споделя че ГТВ -то съм навъртял 80х км без да ми създаде никакви проблеми поддържам колата в рамките на нормалното (консумативи) и това е.няма нито клатене на обороти нито каквито и да е проблеми по мотора и съм доволен като разход и вървеж за 1.8
                        Ако наистина е така, значи си голям късметлия
                        Giulietta 1,6 JTDm 2013
                        156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщение
                          Ако наистина е така, значи си голям късметлия
                          Късмета си е късмет. Имал съм 2.0 156 + чип ,в момента карам ГТВ 1.8 + чип което е с около 200кг по-тежко и върви колкото 2.0 сток ,и да ви кажа честно разликата във вървенето е толкова минимална, че не си заслужава дискусията.А за здравина залагам на 1.8 ,потдръжката е почти една и съща, един ремък по-малко не е кой занае колко по-ефтино,а разхода е един и същ .
                          Last edited by Доко; d.m.y г., 20:25.

Comment

В крайна сметка излиза че най-разпространения мотор в форума е 1.8 . Че е по здрав от 2 ката тое ясно фактите са в темите които хората са пуснали за гръмнали 2 ки та даже има човек дето и 2 джигатела беше изгърмял такива .
                            sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
                            Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
                            Ramstein - Benzin
                            https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

В крайна сметка излиза че най-разпространения мотор в форума е 1.8 . Че е по здрав от 2 ката тое ясно фактите са в темите които хората са пуснали за гръмнали 2 ки та даже има човек дето и 2 джигатела беше изгърмял такива .
                              В крайна сметка всеки си решава каква кола да си купи и какво иска от нея, това ,че имало доста "родили" 2ки не значи нищо , ясно е , че всичко опира до поддръжката на колата, в момента само пускаш интриги каточели 1.8 е толкова различен от 2.0 , че не гърми ли ?
                              Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

Първоначално публикувано от branny Покажи съобщение
                                Коелги,истината за бензинов мотор ако махна "Боговете" 2.5 и 3.2 ГТА е 2.0,поне за мен(не щото карам такава ) Харчи но върви Ето и инфото за 3-те мотора като самите хора казват какво е при 1.6,1.8 и 2.0 !.... --->

...... " Единствено 1.6 литровия мотор със 120 к.с. не е съвсем в състояние да задоволи спортните потребности на алфистите. В ниския диапазон на оборотите моторът е доста ограничен, което в комбинация с дългите предавки е причина за не особено добър темперамент, какъвто клиентите на марката очакват. Две дузини конски сили повече превръщат 1.8 литровия агрегат в най-добрия избор за феновете на 156 с по-малки финансови възможности. Истинското удоволствие, обаче започва от 2.0 литра нагоре. "

Това е от : http://test-drive.automedia.bg/view/14.html
                                Че 6-така си е 6-так няма спор,това наистина е удоволствие което неможе да се сравнява с 4 цилиндровия мотор.Съдя по Пасат-а от подписа ми. Но разликата в издръжката на 1,8 и 2,0 е много тънка, както е много тънка и разликата във поведението им на пътя.Тъй че колкото и патриотично да е мнението на колегата спрямо 2-ките все пак съм склонен да мисля че удоволствието от вървеж на 156-цата идва със 6 цилиндровият двигател.
                                Алфа Ромео 156 1,8TS/ГИ EasyGas

Comment

Working...
                                X